Helyalapú szolgáltatások kint és bent
Automatikus idegenvezető megoldások
Járműkövetés
Flottamenedzsment

Beltéri helymeghatározás, navigáció, személy és eszközkövetés

 

BELTÉRI MEGOLDÁSOK

helymeghatározás, navigáció, személy/tárgykövetés, analitika

 

A Navcenter Kft. különböző beltéri okos megoldásokat kínál ügyfelei részére. A műholdas helymeghatározás, vagyis a GPS (Global Positioning System), a legtöbb helyzetben megfelelő pontosságú adatokkal szolgál, azonban vannak kivételek. Zárt térben például nem használható az épületek árnyékoló hatása miatt, ilyenkor a készülék a műholdas jeleket nem tudja megfelelően érzékelni. Ilyen zárt vagy leárnyékolt területeken lehetőség van más helyalapú helymeghatározásra. A mai mobil eszközök már képesek különféle alternatív pozícionálási technológiák felhasználására, amely eredményeképp egy új szolgáltatáscsoport jött létre, melyet hely alapú szolgáltatásoknak nevezünk (Location Based Services, LBS). A hely alapú szolgáltatások lényege, hogy konkrét beltéri és/vagy kültéri pozíciókhoz kötődnek, amely pozíciók meghatározása és megjelenítése a modern technológiák segítségével történik. Egyszóval, mivel a GPS technológia épületen belül nem működik, ezért BLE (Bluetooth low energy) iBeacon eszközöket és gatewayeket használunk beltéri megoldásainkhoz.

 

Beacon

A Beacon-ök kis rádiójel adó-vevők, melyek BLE technológiával működnek. Ezeket a jeleket fogják az okostelefonok vagy a gatewayek. A BLE beacon-ök nagyon kevés energiát használnak és nagyjából 5 évig képesek működni egy elemről. 

A kihelyezett/felszerelt gatewayek fogadják a küldő jeleit (pl. okostelefon, Beacon) és továbbítják a szerverre, ami feldolgozza az adatokat és továbbítja a megfelelő platformra. A különféle eszközök használata lehetővé teszi, hogy lássuk a pozíciót, analizáljuk a mozgást vagy használjunk egy helymeghatározó szolgáltatást.

 

 

 

Kétféle beltéri megoldást kínálunk:

1. Kliens-alapú

2. Szerver-alapú

Az új technológiának köszönhetően képesek vagyunk valós időben és pontosan meghatározni épületen belül, hogy hol található az adott személy/eszköz. Lekövethetjük az eszközök mozgását épületen belül vagy  az adott pozíciónktól elnavigálhatjuk magunkat a kívánt célig. 

A beltéri eszköz- és személykövetés megjelenítésén kívül különféle környezeti változók megjelenítésével is foglalkozunk, mint például hőmérséklet, jelenlét és elemezhetjük is ezeket. 

Személyre szabott megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek. 

 

1. Kliens-alapú:

A rendszer alapja a Bluetooth jel adására képes, beltéren elhelyezett BLE iBeacon jeladó. A felhasználó készüléke (okostelefon, tablet) felismeri a jeladó(k) által sugárzott jeleket, egy telefonos alkalmazás segítségével meghatározza és megjeleníti pozíciónkat valós időben 1 méteres pontossággal az épületen belül. A közelben található iBeacon jeladók érzékelése alapján történik a pozíció meghatározása, amely adatot a felhasználói készülék arra használ fel, hogy az alkalmazásban a meghívható beltéri térkép megfelelő helyszínén helyez el bennünket.

                                                                        

 

 

2. Szerver-alapú:

 

Gateway felszerelésével és iBeacon eszközök követésével meghatározzuk egy eszköz/személy helyét épületen/helyiségen belül, mobil applikáción vagy webes felületen megjelenítve. 

Szoftver:

Mobilapplikációinkat ügyfeleink egyedi igényei alapján alakítjuk ki. 

A technológia felhasználási lehetőségei végtelenek.

 

 

A fenti információk és a helyszíni információk alapján a felhasználó számára a lehető legrelevánsabb tartalmat tudjuk szolgáltatni, olyan tartalmat, amire az adott helyen, az adott időpontban valóban szüksége van.

Természetesen a fenti kérdések részben a hagyományos GPS technológiával is megválaszolhatók. Részben, hiszen a GPS nem használható fedett helyen, míg az indoor technológiák természetükből adódóan igen. Másrészt a GPS helymeghatározás energiafogyasztása magas, míg az indoor technológiák esetén rendkívül alacsony. Utóbbi nagyon fontos szempont a felhasználó szemszögéből, hiszen telefonjának akkumulátor merülési idejére mindenki érzékeny.

Célunk, olyan megoldások kialakítása, melyek megváltoztatják és megkönnyítik az emberek vásárlási és szórakozási szokásait.

 

Megvalósítási lehetőségek

 

Okosmúzeum

A hagyományos audio guide megoldások mára elavulttá váltak! Képzelje el, hogy az iBeacon technológiával felszerelt múzeumban, galériában az okoskészülékünk automatikusan felismeri tartózkodási helyünket és az adott kiállítási tárgy előtt lejátssza a hozzá tartozó multimédia tartalmat! „Virtuális idegenvezető” mobilalkalmazással a látogatói élmény fokozása mellett támogatás nyújtható a kiállítóhely számára is, hiszen lehetőséget van a felhasználói visszajelzések kezelésére, valamint hirdetési felületet biztosítható a „shop” és a kávézó számára. A tárlattervezők számára pontos visszacsatolás adható a népszerű kiállítási tárgyakról, segíti lehet munkájukat az optimális elrendezés kialakításában.

 

 

 

Okosautószalon

Autószalonok számára kifejlesztett mobilalkalmazás megváltoztatja a korábban kialakult autóvásárlási folyamatot! Az éppen megtekintett gépkocsiról automatikusan látványos multimédia tartalmak jeleníthetők meg az érdeklődő mobiltelefonján, nincs szükség prospektusok lapozgatására. Releváns információ közölhető az elérhető motorválasztékról, felszereltségi szintekről, színekről és az elérhető raktárkészletről. Az alkalmazás segít megteremteni az innovatív autószalon irányában kialakuló vásárlói bizalmat!

 

Okosbevásárlóközpont

A rendszer speciális, személyre szabott ajánlatokkal vezeti a vásárlót, valós idejű kapcsolatot teremt az üzlet és a vevő között! A mobilalkalmazás felismeri, hogy a felhasználó melyik üzlethelységben tartózkodik, érdeklődési körének, valamint keresési előzményeinek megfelelő hirdetéseket és e-kuponokat képes küldeni a vásárló készülékére. Segítségével megalkotható az adott felhasználó vásárlói profilja. Térképen segíti a fogyasztó tájékozódását, megmutatja a keresett árucikk, bolt helyét az áruházban. „Hőtérkép” készíthető a vásárlók áramlásáról, mely segítséget nyújt az áruházi struktúra kialakításához.

 

Okoshirdetőtábla

Sokszorozza meg hirdetése hatékonyságát!  Kültéri, vagy beltéri reklámfelületeken elhelyezett iBeacon jeladók által sugárzott URL (internetcím) kiterjeszti az adott hirdetés reklámértékét! A felhasználók által felkeresett internetes felület lehetőséget teremt többlet információ közlésére, egyedi tartalmak megjelenítésére és a vásárlói lojalitás növelésére. A jeladók az adott hirdetéshez kapcsolódó e-kuponok megküldésével járulnak hozzá a reklámfelület hatékonyságához.

 

Okosreptér

A mobilalkalmazás személyre szabottan segíti az utasokat a tájékozódásban, jelzi számukra a becsekkolás, a beszállókártya átvételének, valamint a beszállás helyét és idejét. Segíti a tájékozódásukat a terminálon belül, továbbá promóciós ajánlatokat küld a felhasználónak a reptéri üzletek ajánlataival kapcsolatban.

 

Okosszálloda / okosétterem

A rendszer megkönnyíti a vendégek épületen belüli tájékozódását. A mobilalkalmazáson keresztül lehetőség nyílik arra, hogy a vendég az asztalnál ülve adja le rendelését, meggyorsítva a kiszolgálás idejét. A visszajáró vendégek részére személyre szabott kedvezmény biztosítható.

 

Okosstadion

A sportrajongók számára kedvenc csapatuk sporteseményén való részvétele kiemelt jelentőséggel bír! Az alkalmazás a stadionban jelenlévő szurkolók számára  tartózkodási helyüknek megfelelő releváns információt nyújt a helyük megközelíthetőségéről, legközelebbi büféről, mosdóról, a szektorok beosztásáról. A stadionon felül „Indoor” technológiával szerelhető fel a csapat hivatalos boltja is, így a termékekről a szurkolók bővebb, egyedileg testreszabott információhoz juthatnak. Személye szabott ajánlatokkal jutalmazhatja a rendszer azokat a szurkolókat, akik a mérkőzés előtt a legkorábban érkeztek a stadionba, vagy ha például a helyszínen jelen levő szurkoló kedvenc játékosa gólt lőtt, akcióval várhatja a legközelebbi büfé.

 

Okoskonferencia

A rendszer felismeri, ha a résztvevő megérkezik a helyszínre, automatikusan biztosítja számára a regisztrációt. Az rendezvény alatt egyedi tartalmak megjelenítésével képes emelni az előadás színvonalát. Az alkalmazásban elérhető a konferencia napirendje, az előadások helyszínei. Lehetőséget biztosít a résztvevők számára az elérhetőségeik megosztására.

 

A bemutatott megvalósítási lehetőségeken túl vállaljuk egyedi rendszerek, mobilalkalmazások fejlesztését, melyek a legújabb indoor techológiákat alkalmazzák. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén, állunk rendelkezésére a rendszer részletes bemutatásával kapcsolatban.

Szállítmányozó cégként kiemelten fontos, hogy mindig pontos és friss adatokkal rendelkezzünk az épp úton lévő teherautóinkról és ha kell kapcsolatba is léphessünk velük. A NavCenter használata ezt nap mint nap lehetővé teszi, így fontos segítője lett a munkánknak. A...

J&S Speed Kft.

A TopMap ZRt.-nél kiemelten nagy futásteljesítményű céges autóink vannak. Mivel a kollégák digitális térképek helyszíni felmérésével foglalkoznak, így állandóan úton vannak. Nem ritka az éves 100.000 km-es menetteljesítmény sem. Ráadásul az autókat munkaidőn kívül saját használatra is igénybe vehetik...

TopMap ZRt.

A Vakond Kft. munkagépei havonta sok ezer liter gázolajat fogyasztanak, ami a mai üzemanyagárak mellett önmagában tetemes költség cégünknek. A visszaélélések megakadályozására tökéletesen bevált a NavCenter, hiszen használatával ponosan tudjuk követni, hogy mennyi üzemagyag van egy-egy munkagépünk tankjában. Fontos...

Vakond Kft.
Elolvasom

1117 Budapest, Szerémi út 7/B 103
Telefon: +36 20 458 9967 // Mobil: +36 20 458 9968 // E-mail: info@navcenter.hu 

Ügyfélszolgálati nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 9:00 - 17:00 // Szombat - Vasárnap: Zárva