Helyalapú szolgáltatások kint és bent
Automatikus idegenvezető megoldások
Járműkövetés
Flottamenedzsment

Járműkövetés 

NavCenter WEB

 

A NavCenter WEB szolgáltatás egy könnyen használható járműkövető és útnyilvántartó rendszer. Segítségével internet böngészőben, térképes felületen követheti saját, vagy céges autóinak mozgását. Részletes napi útnyilvántartást és havi kilométer elszámolást készíthet, vagy látványos grafikonon elemezheti a járművek mozgását és sebességét.

Kérjük tekintse meg bemutató filmünket! (teljes képernyős méret javasolt)

A szolgáltatás előfizetői részére elkészítettünk okostelefonra letölthető alkalmazást is, mely iPhone készülékekre és Android szoftverhez is elérhető.

Belépés

A smartcar​.navcenter.hu oldalon a szerződéskötéskor kapott felhasználónév és jelszó megadásával lehet bejelentkezni.

Követés

Belépés után, a „Követés” menüben cége összes autóját látja a térképen. A térkép ilyenkor mindig olyan nagyítási szinten jelenik meg, hogy minden autó aktuális helyzete látszódjon. A bal oldali táblázatban láthatók a járművek adatai, valamint a tartózkodási helyük. Mindig az a jármű van legelöl a táblázatban, amelyiknek a legfrissebb a pozíciója. Az adatok percenként, automatikusan frissülnek.

Ha valamelyik autót kiválasztjuk, akkor a térképen közelebbről is megtekinthetjük helyzetét. A térkép tetszés szerint nagyítható, kicsinyíthető és mozgatható.

Útvonal

Az „Útvonal” menübe átlépve a járművek korábban megtett útjait jeleníthetjük meg térképen. Válasszon ki egy autót a lenyíló ablakból és adja meg a keresett időpontot! A térképen megjelenik az autó teljes napi útvonala, a bal oldali táblázatban pedig az útvonal részleteit tanulmányozhatja. Itt láthatók az indulási és érkezési időpontok, a megállások helye és ideje, valamint az egyes szakaszok és a teljes útvonal távolsága. A megállások helyeire kattintva a térkép az adott pozíciót közeli nagyításban, teljes részletességben mutatja meg.

A térképen az útvonal egyes pontjaira kattintva megjelenik az adott pozícióhoz tartozó sebesség, idő és az addig megtett napi távolság.

Jelentés

A harmadik menüpontban jelentéseket készíthet a járművek korábbi útjairól. A részletes jelentést menetlevélnek nevezzük. Válasszon ki egy járművet és adja meg a keresett időszak első és utolsó napját! A megjelenő táblázatban láthatja az indulási és érkezési időt, az egyes szakaszok távolságát, a várakozási időket és a megállások pontos helyét. A táblázat utolsó sorában pedig megjelenik a teljes napi megtett útvonal távolsága. A képernyőn megjelenő adatokat négy különböző fájlformátumban mentheti le számítógépére.

Ha csak a járművek által megtett kilométereket akarja megtudni, például egy havi kilométer elszámoláshoz, de nincs szükség részletes adatokra az egyes napokon belül, akkor válassza a „kilométer összesítő” lehetőséget. Ebben a táblázatban csak a napi kilométerek száma, és az adott időszakra vonatkozó teljes megtett kilométer található. Ezt is lementhetjük különféle formátumokban.

Grafikon

A „grafikon” menüben egyszerűen áttekinthető grafikonok segítségével elemezheti az autók napi mozgását. Az üzemanyagszint-idő grafikon segítségével felderíthetők az estleges üzemanyagvisszaéléssel kapcsolatos események. A sebesség – idő grafikonról leolvashatja a kiugróan magas értékeket és az esetleges gyorshajtások idejét. A fordulatszám-idő grafikon megmutatja a sofőr vezetési habitusát, segítségével kimutatható a gazdaságtalan és káros vezetési stílus. Az akkumulátor feszültéség-idő grafikon az akkumulátor pillanatnyi állapotáról nyújt visszajelzést.

Egyéb funkciók

A rendszer összesítő kimutatásban (flottastatisztika) mutatja meg flottája legfontosabb aktuális adatait a kezdőképernyőn. Jelzi az adott eszköz szervizelésének szükségességét az előre megadott paraméterek és a kilométerfutás alapján. Bizonyos, előre beállított események bekövetkezésekor (gyorshajtás, határátlépés, a gépkocsi beindítása és leállítása, stb.) riasztást küld a diszpécserszoftver a felhasználónak. A mobilalkalmazás képes jogosultság alapján mobilparkolást kezdeményezni.

NavCenter PRO

A NavCenter egy GPS-GSM alapú járműkövető rendszer. Segítségével a saját irodájából követheti nyomon cége járműflottájának mozgását, akár az egész világon.

A rendszer alapja egy helymeghatározó és nyomkövető GPS-eszköz, melyet a gépjárműbe telepítenek. Ez az eszköz a benne lévő SIM kártyán keresztül adatokat továbbít a diszpécser szoftvernek, így a felhasználó a távolból is valós képet kaphat flottájáról.

A járművek nyomon követésének lehetőséget megoszthatja fuvaroztató partnereivel is, akik így az Interneten figyelhetik az árut szállító kamiont. A beérkező adatokból a szoftver menetlevelet, havi kilométer elszámolást és diagramokat készít, ezzel hatékonyan csökkenti az időigényes irodai adminisztrációt. Emellett a program lehetővé teszi a nyomvonalak rögzítését és utólagos elemzését is.

Pillanatnyi pozíció megjelenítése

A kiválasztott rendszámára kattintva a diszpécser szoftver megmutatja a térképen az adott jármű utolsó (aktuális) pozícióját, annak idejét, haladási irányát és sebességét. Ezen kívül láthatjuk a járműtől érkező egyéb opcionális adatokat (akkufeszültség, üzemanyag szint, hűtőtér hőmérséklet, ajtók állapota, stb.)

Közvetlen kapcsolat

A rendszer állandó GPRS kommunikációt biztosít a központ és a járművek között.

Fontos üzemadatok

a NavCenter minden jelentős információt eltárol, vagy akár azonnali üzenetet küld róluk. Értesülhet arról is, hogy mikor nyitották ki a csomagteret.

Útvonal adatok lekérdezése

Vezetési idő kimutatás

Nemzetközi fuvarozók esetében nagyon fontos a törvény által előírt pihenőidők betartása. A NavCenter erről is tud kimutatást készíteni.

Egyszerűsített adminisztráció

A NavCenter több funkciója is segíti a kötelező adminisztrációt. A valós adatokból menetlevél nyomtatható, valamint készíthető havi kilométer összesítő, üzemóra kimutatás, valamint a fuvarozók számára előírt vezetési idő kimutatás is.

Grafikonok

A letöltött adatokból látványos diagramok készíthetők. Elemezhetjük a jármű üzemanyag szintjének változását az idő függvényében, vagy készíthetünk sebesség-idő grafikont, esetleg megtett út-idő diagramot. Az adatok exportálhatók Excel formátumba, így más rendszerekben is felhasználhatók.

Sofőrazonosítás

Ha egy járművet több sofőr is vezethet, akkor gyors és olcsó megoldást kínálunk az iButton sofőrazonosító kulcsok vagy RFID kártyák használatával.

Érzékelők

A járműben lehetőség van érzékelők állapotának figyelésére és a bekövetkezett változáskor a diszpécser értesítésére. Például, ha egy tartályautó leeresztő szelepét kinyitják, az egység azonnal elküld egy üzenetet a diszpécsernek. Ha erre az azonnali küldésre nincs szükség, akkor az eszköz csak eltárolja a memóriájában a változást és az később majd megjelenik a menetlevélben.

Lehetőség van analóg jelek mérésére is. Ilyen például az üzemanyag szint vagy a raktér hőmérséklet változása. Ezeket az adatokat folyamatosan regisztrálja a fedélzeti egység, majd az adatok letöltése után a szoftver diagramot készít.

Letölthető Dokumentum minták

Szállítmányozó cégként kiemelten fontos, hogy mindig pontos és friss adatokkal rendelkezzünk az épp úton lévő teherautóinkról és ha kell kapcsolatba is léphessünk velük. A NavCenter használata ezt nap mint nap lehetővé teszi, így fontos segítője lett a munkánknak. A...

J&S Speed Kft.

A TopMap ZRt.-nél kiemelten nagy futásteljesítményű céges autóink vannak. Mivel a kollégák digitális térképek helyszíni felmérésével foglalkoznak, így állandóan úton vannak. Nem ritka az éves 100.000 km-es menetteljesítmény sem. Ráadásul az autókat munkaidőn kívül saját használatra is igénybe vehetik...

TopMap ZRt.

A Vakond Kft. munkagépei havonta sok ezer liter gázolajat fogyasztanak, ami a mai üzemanyagárak mellett önmagában tetemes költség cégünknek. A visszaélélések megakadályozására tökéletesen bevált a NavCenter, hiszen használatával ponosan tudjuk követni, hogy mennyi üzemagyag van egy-egy munkagépünk tankjában. Fontos...

Vakond Kft.
Elolvasom

1117 Budapest, Szerémi út 7/B 103
Telefon: +36 20 458 9967 // Mobil: +36 20 458 9968 // E-mail: info@navcenter.hu 

Ügyfélszolgálati nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 9:00 - 17:00 // Szombat - Vasárnap: Zárva